ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Αγαπητές κι αγαπητοί συνάδελφοι,

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μας μαθητές,

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2022-2023, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης σας απευθύνει θερμό χαιρετισμό για μια ασφαλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Στο ξεκίνημα μίας νέας χρονιάς, το οποίο ταυτίζεται με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Διευθύντριας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ροδόπης, μιας χρονιάς, με πολλές προκλήσεις, αλλά ευελπιστώ όχι τόσο δύσκολης όπως οι δύο προηγούμενες, δεσμεύομαι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εκπλήρωση στο μέτρο του δυνατού, των πολύπλευρων αναγκών όλων σας, με γνώμονα τα όσα καθορίζει η δεοντολογία της επιστήμης, της κοινωνίας και της εκπαίδευσης, συνεισφέροντας ενεργά στην προαγωγή της Εκπαίδευσης ως δημόσιο αγαθό.

Αγαπητοί γονείς, στις παρούσες συνθήκες κάνουμε όλοι μαζί ό,τι είναι δυνατό, έτσι ώστε η φετινή σχολική χρονιά να κυλήσει ήρεμα και δημιουργικά. Σας ευχαριστούμε θερμά για την ολοπρόθυμη, αμέριστη και συνεχή συμπαράσταση στο έργο μας. Να είστε πάντα κοντά μας, για να μοιράζεστε μαζί μας τους προβληματισμούς, τις αγωνίες και τις ανησυχίες σας.

Αγαπητές μαθήτριες κι αγαπητοί μαθητές μας, σας καλούμε να επιδείξετε την ίδια συνέπεια με τις προηγούμενες σχολικές χρονιές. Αντιμετωπίσατε με θάρρος τις δυσκολίες της πανδημίας και είστε αξιέπαινες/οι. Σήμερα, επιστρέφετε στον φυσικό σας χώρο  για να πορευτείτε με ασφάλεια στον δρόμο της γνώσης.  Θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στις μαθήτριες και τους μαθητές της πρώτης τάξης του σχολείου μας και στα μικρά μας παιδιά που θα πάνε για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο και διακατέχονται από άγχος και αγωνία, θα είμαστε συνέχεια δίπλα σας, θα σας βοηθήσουμε στην προσαρμογή σας στην νέα σας σχολική ζωή και σας εύχομαι ιδιαίτερα καλή αρχή!

Αγαπητές κι αγαπητοί συνάδελφοι, Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας και στα ζητήματα των σχολείων σας, να αφουγκραζόμαστε και να επιλύουμε τα προβλήματά σας, να θέτουμε στόχους και να εργαζόμαστε προκειμένου η διοίκηση να είναι συμμαχητής στον καθημερινό αγώνα για μία καλύτερη εκπαίδευση, καθόσον αυτό είναι που χρειάζεται η κοινωνία μας, οι μαθητές και οι  μαθήτριές μας.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, καλή σχολική χρονιά, καλή δύναμη σε όλες και όλους!!

Κατερίνα Σαραφίδου