ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Εκδήλωση με θέμα: «Ο Γεώργιος Βιζυηνός και η απήχηση του έργου του στα νεότερα χρόνια», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

Εισηγητές: Θανάσης Β. Κούγκουλος (Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ), Μαρία Δήμου και  Ανδρονίκη Παντελίδου (εκπαιδευτικοί Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης), Γιάννης Στρούμπας και Ιγνάτης Χουβαρδάς (εκπαιδευτικοί Δευτ/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης), Σπύρος Κιοσσές (Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)

Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 18:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

https://xronos.gr/reportaz/gemise-i-dimotiki-bibliothiki-komotinis-gia-ton-g-bizyino

ΒΙΖΥΗΝΟΣ

Διοργάνωση διαδικτυακού εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα: από τη Λογοτεχνία στα Graphic Novel», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Χώρας.

 

Οργάνωση έκθεσης του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του ΔΠΘ στο πλαίσιο του μαθήματος «Εισαγωγή στην Παιδαγωγική Επιστήμη».  Οι φοιτητές/τριες μετά από επισκέψεις, που πραγματοποίησαν στη Δ/νση Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης, σε σχολικές μονάδες, σε πολιτιστικούς συλλόγους και άλλους φορείς, κλήθηκαν να αποτυπώσουν τη διάδραση όπου συμμετείχαν, με τρόπο δημιουργικό (κολάζ, δεντροδιάγραμμα, ζωγραφιά, βίντεο, παρουσίαση, κ.ά.), ώστε να επικοινωνήσουν την εμπειρία τους μέσα από την έκθεση και να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της γνώσης αυτής, καθώς και των εμπειριών που αποκτήθηκαν. 

Πολιτιστικής Κυψέλης του Δήμου Κομοτηνής (παλαιό κτήριο Καπναποθήκης), 17-18 Ιανουαρίου 2023.

https://m.youtube.com/watch?v=exER55wq11M&feature=youtu.be

Διοργάνωση παρουσίασης του εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού, με τίτλο:

«ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Μία πόλη, ένα ποτάμι, πολλές ιστορίες» σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής.

Αίθουσα Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής ώρα 19:00, 09 Δεκεμβρίου 2022.

https://www.paratiritis-news.gr/ekpaideusi/to-potami-tis-komotinis-egine-epitrapezio-paichnidi/

Διοργάνωση της δράσης «ΠαιΔΙΚΟ μου …Δικαίωμα» σε συνεργασία με το Κέντρο Νεολαίας και εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής τη ΚοινΣΕπ “Θράκης Κίνητρο”, δομές, υπηρεσίες φορείς και οργανώσεις του Δήμου Κομοτηνής.

Συμμετοχή μαθητών/τριών των σχολικών μονάδων 4ο ΔΣ Κομοτηνής, 5ο ΔΣ Κομοτηνής Πειραματικό, 6ο ΔΣ Κομοτηνής, 11ο ΔΣ Κομοτηνής και Ειδικό ΔΣ Κομοτηνής.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής ώρα 09:00-21:00, 21 Νοεμβρίου 2022.

https://xronos.gr/reportaz/draseis-kata-tis-kakopoiisis-kai-yper-ton-dikaiomaton-ton-paidion